maanantai 2. maaliskuuta 2015

Dark Chocolate (epävirallinen muistosivu)

Dark Chocolate

Tämä on Dark Chocolaten epävirallinen muistosivu, joka on tehty, koska Internetistä ei löydy enää oikeaa sivua tälle virtuaalihevoselle. Oresama ei omista Dark Chocolatea, ja jos sille löytyy jostain oikea muistosivu joskus, löytäjää pyydetään jättämään alle kommentti. Jos tiedät lisää Dark Chocolatesta, jätä kommentti.

Linkki poistetuille virallisille sivuille:
http://www.freewebs.com/twistyn/latte.html

Tanskalainen puoliverinen
Ori
170cm
Omistaja Twisty Puzzle
Kasvattaja Joachim Gatrosen (evm)
Estepainotteinen

Luonteeltaan kiltti ja miellyttävä ori. Sijoittunut hyvin ERJ:n alaisissa esteratsastuskisoissa, muutama sijoitus KRJ:n kouluratsastuksesta.

Evm-sukuinen
i: Mister Moon (Thunder x Amore)
e: Finding Another (Yo Tan Bien x Virginia)

Dark Chocolaten isä, Mister Moon oli tumma ratsu, joka hyppäsi korkeita luokkia muita oman aikansa huippuratsuja vastaan. Tämän vaativan ja voimakkaan ratsun täyttäessä yhdeksän vuotta, tilillä oli monia voittoja ja sijoituksia esteratsastuksesta, ja kokonaista yhdeksän varsaa. Upea ori jouduttiin lopetamaan sen murrettua jalkansa laitumella.
Thunder sai nimensä vaikeasta luonteestaan. Vielä viisivuotiaanakaan se ei viitsinyt hypätä esteitä, vaan juoksi suoraan niiden lävitse katkoen ja pudottaen puomit. Kouluttaja ei luovuttanut, omien sanojensa mukaan koska näki orin piilevät lahjat, mutta todennäköisesti ratsun upean rakenteen ja värityksen takia. Vasta kymmenvuotiaana ratsu tasaantui ja alkoi hypätä kilpailuissa. Se ei ehtinyt sijoittua kovin monesti lyhyen uransa aikana, mutta sai sentään onnellisen elämän, jota se jatkaa yhä vielä eläkeläispappana.
 Nopealiikkeinen, hyväkuntoinen ja tottelevainen Amore oli yleispainotteinen. Se kilpaili menestyksekkään, pitkän uran koulussa, esteillä ja kenttäkisoissa ja siirtyi sitten siitostammaksi. Tamma sai monta hyvää varsaa, mutta viimeinen oli vanhalle ratsulle liikaa. Onneksi edes varsa saatiin pelastettua.

Finding Anotherista kiisi monenlaista doping-huhua pitkin poikin Tanskaa sen kisakautena. Koulupainotteiseksi suunniteltu tamma oli loistava suurten luokkien estehevonen. Kiltti tamma totteli ratsastajaansa viiveettä, kääntyi uudelle esteelle jo kesken edellisen hypyn ja nopeutensa, keveytensä ja tottelevaisuutensa takia sijoittui uskomattoman hyvin koko uransa ajan. Tammalla on nyt viisi varsaa ja se kilpailee edelleen pikkukisoissa pitääkseen kuntoaan yllä.

Legenda Yo Tan Bien, viiden varsan isä ja korkeimmat pisteet estehevosten laatuarvostelusta koskaan saanut ratsu tuskin kaipaa enää esittelyä missäänpäin Eurooppaa. Ori muistetaan sen loppumattomasta energiasta. Kilpailuissa se aloitti täysillä, mutta tuntui menevän loppuradasta aina vieläkin nopeammin ja täsmällisemmin kuin aloittaessaan. Pitkä kilpaura ei väsyttänyt tätä leikkisää tapausta ollenkaan, ja ori kuolikin vanhuuteen vasta 35-vuotiaana, puoli vuotta lievästi sairastettuaan.
Virginian nimeä ei tunneta Tanskan ulkopuolella, mutta omassa kotimaassaan jokainen hevosihminen tämän ratsun tiesi. Yleispainotteinen, aavistuksen äkäinen tamma kilpaili aktiivisesti niin koulu- kuin esteratsastuksessakin, menestyen todella hienosti. Sitä ei koskaan palkittu laatuarvostelussa, mutta jokainen tamman kuudesta varsasta oli varattu jo kauan ennen syntymää ja niistä maksettiin huimaava määrä euroja.

(Sukuselvitys on minun kirjoittamani Dark Chocolaten varsaa varten. Tarvittaessa se on kopioitavissa orin jälkeläisten sivuille copyright-merkintää vastaan. Ei tarvitse kysyä lupaa.)

Varsoja on muutamia
tiedossa Haf Ur Own Way G
http://virtuaalihepat.blogspot.fi/2014/11/haf-ur-own-way-g-muuttaa-ulkomaille.html


Lisätietoa & kilpailukalenteria kerätään.
Jos omistit Dark Chocolaten, tee sille muistosivut ja ilmoita tähän alle, niin linkitän oikeat muistosivut tämän epävirallisen sivun alkuun. Voin myös poistaa nämä sivut, jos omistajalla on jotain näitä vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti