torstai 23. helmikuuta 2017

Spy Fly

Perustiedot

Nimi:Spy Fly VH13-052-0006 Omistaja:Oresama VRL-02753
Sukupuoli:Ori Kasvattaja:Kobe Ranch, evm
Rotu:Paint Painotus:Lännenratsastus
Säkäkorkeus:164cm Meriitit:WRJ-II
Syntynyt: 09.01.-12 (32v)


Pai jouduttiin lopettamaan 23.2.2017 vanhuuden mukanaan tuomien kipujen vuoksi. Pai kuoli 32-vuotiaana.

Kuvagalleria


© Oresama / Brises

Luonteesta

Pai on koko ajan tarkkaavaisella tuulella. Se seuraa ihmisiään niin tarkasti, että oppii nopesti ennakoimaan uusienkin tuttavuuksien toimia. Heppa on lisäksi rauhallinen ja miellyttämisenhaluinen, ja yhdistettynä ennakointiin nämä kaksi piirrettä tekevät siitä lyömättömän ratsun. Eikä Pai ole mikään surkea rapsuttelukaverikaan, se kun jaksaa kyllä seisoskella paikoillaan.
Hoidettaessa meidän Pai on opetettu olemaan rauhassa. Sitä ei tavata sitoa puomiin kiinnikään, koska se ei edes yritä karata tai lähteä vaeltelemaan. Ori vain nautiskelee harjailusta rennosti. Se ei ala kiukuttelemaan myöskään harjauksen venyessä tai kavionppuhdistuksen kanssa hidasteltaessa. Kukaan ei ole joutunut valittamaan tästä herrasmiehestä.
Satuloitaessakaan ratsu ei eväänsä räväytä. Toisaalta jos joku tekee tavallisia aloittelijoiden virheitä, se nostaa saman tien metelin ja hälyttää jonkun osaavamman apuun. Henkilökunnalle ja Paille on selvää, että lännensatulan takaremmi roikkuu löysällä sentin verran irti hevosen ihosta, mutta joskus joku tietämätön on sen ehtinyt vetää napakasti tiukalle. Silloin Pai hyppi, pukitteli ja kiljui, mutta ei taaskaan yrittänyt tähdätä kavioitaan mokanneen hevosenhoitajan suuntaan.
Pai tuntuu tottelevan ratsastajaa ennen kuin siltä varsinaisesti pyydetään mitään. Se huomaa jo tiedostamattomista asennon vaihdoista, että jotain on tapahtumassa, ja reagoi jo siihen. Joskus itse tehtävä, esimerkiksi ratsastajan auttaminen portin avaamisessa, on niin tuttu, että Pai toimii itsenäisesti oikein. Toisaalta ennakointi on myös vaivaksi, nimittäin silloin harvoin kun ori lukee tilanteen väärin. Onneksi poika kuitenkin tottelee saman tien myös ratsastajansa käskyä lopettaa pelleily ja kuunnella rauhassa uusia ohjeita.
Kotitilalla Paita käytetään myös karjanajossa, vaikka sen rotu ei siihen paras mahdollinen olekaan. Pailla ei ole varsinaisesti karjavaistoa, mutta ympäristöään tarkkailemalla se on oppinut myös muiden eläinten liikkeet ulkoa. Koska se on pannut kaiken rauhallisesti merkille jo ensimmäisellä kerralla uusia asioita kohdatessaan, on se myös peloton ja helposti kaikkien muiden eläinten kanssa toimeen tuleva. Tilan haukkuvat, ympärillä tiiviisti pyörivät paimen- ja vahtikoirat eivät Paita haittaa, ja maaston puolella se suhtautuu hämmästyttävän rennosti yllättäviinkin tapahtumiin.
Jokainen Pain tunteva osaa varmasti jo etukäteen arvata, etteivät kilpailupaikkojen tapahtumat saa ratsua ollenkaan hermostuneeksi tai sekaisin. Suoritustaan se jännittää, koska niin tekee ratsastajakin. Kun sen vuoro lopulta tulee näyttää taitonsa jossain lännenratsastuksen lajeista, se kyllä hölköttelee rennosti luokkansa voittoon.

Kilpailut

Shy Spy
paint, 165cm, evm.
Agent 007
paint, 165cm, evm.
I'm Bond
paint, 166cm, evm.
Last Song
paint, 161cm, evm.
Old-School Lady
paint, 163cm, evm.
Old-School Idol
paint, 158cm, evm.
Lady Mirabel
paint, 167cm, evm.
Misshaped Saphire
paint, 162cm, evm.
Don't Miss This
paint, 161cm, evm.
Missing Alabama
paint, 163cm, evm.
Don't Leave Me
paint, 159cm, evm
Blue As a Saphire
paint, 162cm, evm.
Blue-Eyed Devil
paint, 159cm, evm.
Crimson Saphires
paint, 165cm, evm

Shy Spy kilpaili western pleasuressa ja trailissa kuusi kautta ikävuosinaan 4-10. Kilpailutahti oli rauhallista, mutta starttien määrä korvautui kirkkaasti suoritusten laadulla. Shy Spyn sijoitusprosentti nimittäin oli 94, ja voittoprosentti himpun verran yli seitsemänkymmentä. Ori oli 165cm korkea, ja luonteeltaan erittäin positiivinen ja miellyttämishaluinen. Siitosorin vuosinaan se astui yhdeksän tammaa, ja kolmesta varsasta tuli aikuisiällä kilparatsu.

165-senttinen Agent 007 nimettiin isäorinsa mukaan, koska kilparatsunalun toivottiin perivän muutakin kuin värityksensä ja macho luonteensa isäpapaltaan. Ja loistava ratsu "Atesta" tulikin kilpailemaan tynnyrinkierrossa ja keyhole racessa! Se palkittiin laatuarvostelussa kakkospalkinnolla. Pisteitä veti alaspäin vain orin yltiörohkea, lähes röyhkeä käytös. Vanhempana hevosesta tuli melkein isänsä veroinen siitosori.
I'm Bondin kaikki 79 varsaa on nimetty James Bond -aiheisesti isäorinsa mukaan. Ja tämän ratsun mukaan kehtaa varsoja nimetäkin. I'm Bond on voittanut käytännössä kaikki mahdolliset suuret kilpailut Euroopassa ja viimeisinä kisakausinaan muutamat myös Amerikassa. Sen ura kesti yhdeksän vuotta, ja lopulta ratsusta tuli palkittu siitosori pienen loukkaantumisen lopetettua kisatouhut kokonaan. Hevonen oli myös yhtä kiltti kuin taitavakin.
Kevyt ja näyttävä tamma Last Song teloi toisen etupolvensa pahasti laitumella jo nuorena, eikä se koskaan kilparadoilla uskaltanut näyttäytyä. Kotikäytössä ratsu kuitenkin todettiin taitavaksi käyttöhevoseksi, ja hyväsukuinen kun hevonen oli, se sai siirtyä siitostalliin kuusivuotiaana. Last Song sai viisi varsaa aikansa hienoimmista oreista, ja mammalomiensa välillä toimi kotitilansa työmiesten uskollisena ratsuna.

Old-School Lady on mukana useammankin valokuvaajan leikekirjoissa, ja on se poseerannut kerran romaanin kannessakin. Sitä rakastettiin niinkin yksinkertaisesta syystä kuin sen erittäin vaalea väri ja kaksi hurmaavaa herasilmää. Tamma oli myös helppo käsitellä kuvauspaikoilla, koska se ei tuntunut pelkäävän mitään. Kilpailuissa neiti meni lähinnä trailia, ja aivan keskinkertaisella menestyksellä. Siitä ei tullut kuuluisaa, mutta se sai kolme oikein hienoa varsaa eri isäoreista.
Old-School Idol oli 158-senttinen ja hennon rakenteensa takia aikuisenakin todella varsamainen. Se ei omituisten mittasuhteidensa takia laatuarvosteluista tai näyttelyistä palkintoja kotiin kantanut, mutta luonteeltaan se oli hyvin rauhallinen. Kestävänä, nopeana, kevyenä ja helposti käsiteltävänä ori oli kuitenkin loistava valinta kotitilalle työskentelemään arkihommissa, ja tilan parhaaksi ratsuksi sitä sanottiinkin. Orin varsat eivät onneksi perineet isänsä rakennetta, kun hevosella teetettiin kaksi varsaa oman tilan tammojen kanssa.
Suurikokoinen Lady Mirabel oli tilan ykkösratsuja kun työmiehet lähtivät karjaa tarkistamaan, tiluksia kiertämään tai muita töitään tekemään. Tamma ei ollut kaikkein nopein hevonen, mutta ehdottomasti kiltein kuitenkin, ja jaksoi vetää tai kantaa raskaitakin kuormia. Tamma sai yhden varsan seitsenvuotiaana, ja kun se oli vieroitettu, Lady Mirabelista tuli emännän tyttären ensimmäinen oma hevonen.

Misshaped Saphire oli hyväsukuinen, keskikokoinen, säästeliäästi muutamalla kilpakaudellaan starttaillut siitostamma. Se ehti saada kahdeksan varsaa ennen eläkepäiviään. Ratsu oli luonteeltaan vähän keskimääräistä raisumpi tapaus, mutta pysyi kyllä kurissa ja järjestyksessä hyvillä käsittelijöillä. Se kuoli vanhuuteen 28-vuotiaana.

Puhuttaessa Don't Miss This -orista, kaikille tulee mieleen sen menestys suurissa hienoissa kilpailuissa monissa lännenratsastuksen lajeissa. Ulkonäkö, kuten kaksi suloista herasilmää, ei ole enää ihmisten muistoissa. Arvostettuna siitosorinakaan ratsua ei muistella yhtä hartaasti kuin säyseänä mutta sinnikkäänä kilparatsuna.
163-senttinen Missing Alabama periytti kaikille kahdelletoista varsalleen sisukkaan luonteensa, joka oli helppo ohjata hyödyllisiin aktiviteetteihin, kuten harjoitteluun. Tämä ori ei kilpaillut maineikkaasti pitkin poikin mantereita, vaan toimi käyttöratsuna. Sen hyvistä ominaisuuksista kuitenkin puhuttiin kotitilan ulkopuolellakin, ja niin Missing Alabama pääsi pienimuotoisesti siitosoriksi eläkevuosinaan.
Herkäksi ratsuksi Don't Leave Me -neitosta sanottiin, ja tottahan tuo puhe on. Tamma pärjäsi loistavasti western trailissa ja muutamassa muussa lajissa kuusivuotiaasta eteenpäin, kun sen taidot oli ensin huomattu kotitilan askareissa. Tammaa ei uskallettu päästää arvokisoihin asti, mutta kotiseutunsa kuuluisin hevonen ja suosituin siitostamma siitä silti tuli.

Blue As a Saphire sai nimensä emänsä mukaan, koska silläkin oli yksi herasilmä. Vanhemmalla iällä tuli selväksi, että tamma oli myös yhtä taitava keyhole racessa, ja sijoittui se hienosti harvoissa tynnyrinkiertokilpailuissaankin. Luonteeltaan ratsu oli kipakka ja omatoiminen, mutta kuitenkin ihmisiä kohtaan hyvin säyseä. Se sai elämänsä aikana neljä varsaa ja kuoli vanhuuteen himpun verran alle kolmekymppisenä.
Isäntä luuli, että vaalea Blue-Eyed Devil oli ilkeä hevonen, mutta se olikin vain äärimmäisen herkkä. Taitavampiin käsiin päästyään ori kukoisti kilparadoilla. Se oli loistava ratsu lännenratsastuksen kaikkein eniten tarkkuutta vaativissa lajeissa, kunhan sillä vain oli tarpeeksi luotettava ratsastaja selässään. Hyvästä menestyksestä huolimatta ratsu sai astua vain kolme tammaa elämänsä aikana, koska sen aranpuoleista luonnetta luultiin periytyväksi. Ori kuoli 24-vuotiaana.
Crimson Saphires oli harrasteratsu, joka sai elämänsä aikana kokeilla vähän kaikkia. Se meni pienissä kilpailuissa trailia kaikkein useimmin, mutta starttaili myös kouluratsastuksessa, esteillä ja kenttäkilpailuissa. Tamma astutettiin yhden kerran lähinnä huvin vuoksi.

Jälkeläiset

10.03.-12 t. Chauncey Ana RR (e. Chauncey Abi)
14.10.-14 t. Classic Eris RR (e. Classic Baby)

Kilpailut

PäivämääräJärjestäjäLuokkaSijoitus
25.12.-11Arcadia MorgansWRJ/Western Riding3/36
12.01.-12Chinét RanchWRJ/Reining4/42
12.01.-12Chinét RanchWRJ/Western Riding4/41
12.01.-12Chinét RanchWRJ/Western Pleasure2/33
14.01.-12Chinét RanchWRJ/Versatile Horse2/19
14.01.-12Bahie ArabiansWRJ/Western Riding3/25
15.01.-12Chinét RanchWRJ/Western Trail2/36
17.01.-12Chinét RanchWRJ/Halter2/39
17.01.-12Chinét RanchWRJ/Versatile Horse2/25
18.01.-12Chinét RanchWRJ/Halter6/39
18.01.-12Chinét RanchWRJ/Reining5/42
20.01.-12Chinét RanchWRJ/Western Riding5/36
28.02.-12ZurückWRJ/Reining2/32
29.02.-12ZurückWRJ/Versatile Horse1/10
29.02.-12Bremen ParkWRJ/Western Riding, WRJ-Cup5/45
02.03.-12ZurückWRJ/Versatile Horse2/10
02.03.-12ZurückWRJ/Western Pleasure3/20
26.03.-12ZurückWRJ/Reining3/40
26.03.-12ZurückWRJ/Western Riding2/37
26.03.-12ZurückWRJ/Western Trail4/37
27.03.-12Bremen ParkWRJ/Versatile Horse3/13
28.03.-12Bremen ParkWRJ/Reining4/31
28.03.-12Bremen ParkWRJ/Western Pleasure3/33
29.03.-12Bremen ParkWRJ/Western Trail4/25
29.03.-12ZurückWRJ/Western Pleasure1/37
30.03.-12ZurückWRJ/Halter4/32
31.03.-12Bremen ParkWRJ/Western Riding4/34
31.03.-12Bremen ParkWRJ/Versatile Horse, WRJ-Cup2/30
01.04.-12Bremen ParkWRJ/Western Pleasure3/34
09.04.-12Bremen ParkWRJ/Western Riding1/26
11.04.-12Bremen ParkWRJ/Western Riding1/26
12.04.-12Bremen ParkWRJ/Halter3/21
12.04.-12Bremen ParkWRJ/Western Trail5/28
13.04.-12Bremen ParkWRJ/Versatile Horse1/17
13.04.-12Bremen ParkWRJ/Western Riding2/26
13.04.-12Bremen ParkWRJ/Western Pleasure1/26
13.04.-12Bremen ParkWRJ/Western Trail1/28
14.04.-12Bremen ParkWRJ/Western Trail2/28
15.04.-12Bremen ParkWRJ/Halter4/21
12.05.-12Al NayjaWRJ/Halter4/21
31.05.-12MalibuWRJ/Versatile Horse, WRJ-Cup1/43
31.05.-12MalibuWRJ/Western Trail, WRJ-Cup1/49
12.06.-12ZurückWRJ/Western Riding2/31
13.06.-12ZurückWRJ/Western Riding4/31
15.06.-12ZurückWRJ/Western Riding1/29
16.06.-12ZurückWRJ/Halter2/15
16.06.-12ZurückWRJ/Western Trail6/38
16.06.-12Arcadia MorgansWRJ/Western Trail6/38
17.06.-12Arcadia MorgansWRJ/Reining4/41
19.06.-12Arcadia MorgansWRJ/Reining3/41
20.06.-12Arcadia MorgansWRJ/Western Riding2/45
01.07.-12ZurückWRJ/Western Pleasure2/22
02.07.-12ZurückWRJ/Versatile Horse2/15
02.07.-12ZurückWRJ/Western Trail2/24
03.07.-12ZurückWRJ/Reining4/29
05.07.-12ZurückWRJ/Western Pleasure1/22
23.09.-12Arcadia MorgansWRJ/Versatile Horse3/50
14.02.-13KK BailadorWRJ/Freestyle Reining2/29
20.02.-13Guards HingstarWRJ/Freestyle Reining2/18
26.02.-13ZurückWRJ/Halter5/31
28.02.-13TakkuinenWRJ/Western Riding, WRJ-Cup3/58
10.03.-13AkileyaWRJ/Reining5/27
10.03.-13AkileyaWRJ/Versatile Horse3/10
23.03.-13AkileyaWRJ/Western Riding4/40
23.03.-13ZurückWRJ/Reining2/50
23.03.-13ZurückWRJ/Versatile Horse1/33
23.03.-13ZurückWRJ/Western Pleasure2/54
24.03.-13ZurückWRJ/Western Riding5/54
24.03.-13TakkuinenWRJ/Reining2/25
24.03.-13TakkuinenWRJ/Western Horsemanship2/29
25.03.-13ZurückWRJ/Versatile Horse3/33
26.03.-13ZurückWRJ/Western Riding6/52
12.06.-13Deadwood RangersWRJ/Western Pleasure5/27
14.03.-14ZurückWRJ/Western Trail6/46
16.03.-14ZurückWRJ/Versatile Horse4/37
16.03.-14ZurückWRJ/Western Riding2/50
04.10.-14ZurückWRJ/Reining1/70
04.10.-14ZurückWRJ/Versatile Horse1/64
05.10.-14ZurückWRJ/Halter1/42
06.10.-14ZurückWRJ/Versatile Horse5/64
06.10.-14ZurückWRJ/Western Riding3/72



Päiväkirja


Lokakuu 2013 - kirjoittanut Ana (Oresama)
Hurraa! Hurraa! Hurraa! WRJ'n laatuarvostelu on täällä! Ilmoitan Pain ensikuun tilaisuuteeen välittömästi. Se saa pitää kisataukoa puoli kuuta ennen arvostelua jotta se on rento ja parhaimmillaan. Olen niin innoissani! Pailla ei ole palkintoja, koska laatuarvosteluja ei ole vain ollut, mutta odotan siltä melko paljon tilaisuudessa. Toivottavasti mahdumme vielä mukaan! Pai olisi kyllä ihan valmis WRJ'n laatuarvosteluun, vaikka se ei ihan vielä voikaan YLAan mennä. YLA on muutenkin kovin haastava laatuarvostelu evm-sukuisille hevosille...

Huhtikuu 2013 - kirjoittanut Ana (Oresama)
Sijoituksia ropisee ja uusia tavoitteita asetellaan Paille. Ensin ajattelin kisaavani sillä kunnes se on sijoittunut 40 kertaa. Nyt määrä tuntuu niin vähäiseltä, että uusi tavoite voisi olla 80 sijoitusta ja viisi CUP-sijoitusta. Onhan sillä jo CUP-sijoituksiakin... Mutta eipä niistä koskaan haittaa ole, jos niitä lisää tulee. CUPeista saa sen verran mittavammat rahapalkinnotkin, että niillä maksaa Pain pari lentomatkaa, kun se joutuu vaihtamaan kilpailupaikkaa taas tai käymään kotona. Tavallisista sijoituksista saa sen verran, että pystyn maksamaan orin perustarpeet. Eläinlääkärikäynnit maksetaan aina Brisesin kassasta. Sen vuoksi Brisesin omaan kassaan siirtyvät myös ylimääräiset CUP-voittorahat.
Pai ei rahasotkuistani ymmärrä, vaan elää rennosti. Se kotiutuu nykyään helposti uusiin paikkoihin. Tällä hetkellä olemme evm Coup-nimisessä kylässä vain noin 400 kilometriä kuvitteellisesta kotikylästämme Soleilista itään. Ilmasto on sama kuin kotona - lämmin. Saksan kylmyydestä tultuamme Pai on nauttinut kotoisasta ilmastosta erityisen paljon.

Tammikuu 2013 - kirjoittanut Leandro (Oresama)
Hyvää syntymäpäivää, Pai! Yhdeksäntenä päivänä tätä kuuta täytti Pai seitsemän vuotta. Se on hevoselle hyvä ikä. Juhlimme ekstraporkkanoiden ja vapaapäivän merkeissä- Muutoin on tavallista työtä ollut koko kuukauden ajan, paitsi pari päivää puolikuusta, kun tuuli nousi myrskylukemiin. Silloin tallilla rytisi ja paukkui, ja jopa Pai, vaikka rauhallinen heppa onkin, oli hyppiä jatkuvasti säikähdyksestä kattoon. Mutta myrsky oli ja meni, ja sen tuhoja ollaankin nyt korjailtu loppukuu. Pai on ollut aika pitkälti palkolliseni Kain ratsuna ja joutunut hänen kanssaan mm. kiskomaan jättisuuria oksia ja puunkappaleita Brisesin alueen tärkeimmiltä ratsastuspoluilta. Pai on tykännyt olla poissa suurimmasta hälinästä, mutta selkeästi se ei rasita itseään tarpeeksi töissä. Annoin sille koko kuun tyhmyyksissäni yhtä paljon ruokaa kuin normaaleinakin työpäivinä, ja se alkoi nopeasti kerätä kiloja. Ei ole vakavaa - Ana treenaa kyllä Pain taas simpsakaksi.

Marraskuu 2013 - kirjoittanut Ana (Oresama)
Voi että, kun minulla on varsakuume. Haluaisin niin kovasti varsoja omille tammoillemme, ja paras isäehdokas oikeastaan kaikille evm-sukuisille on Pai. Tämä poika on jo näyttänyt kykynsä. Vaikka se vielä starttaileekin, sillä on jo mahtavia tuloksia. Voi, kun vain saisin hevosen laatuarvosteluihin, niin monet muutkin huomaisivat sen arvon! Pailla tulisi olla enemmän kysyntää isäorimarkkinoilla...
Ajattelin viedä Pain kotiin Soleilin Brisesiin ensikuuksi. Matkustan niin monen hevosen kanssa, että tilalle ei kohta riitä enää ratsuja töihin. Ja Leandro ei osta koneita, koska on sitä mieltä, että kaikki mitä pystytään, tehdään ratsujen selästä. Paita siis todella tarvitaan Brisesissä. Ja samallahan se voisi astua muutaman tamman... ...vaikka en taidakaan vielä malttaa tarjota sitä muille. Ehkä pidän Pain linjan suljettuna jonkin aikaa? No, harkitaan.

Heinäkuu 2012 - kirjoittanut Leandro (Oresama)
Pai on ollut nyt parin viime kuun aikana noin puolet ajastaan kotona ja täysin käyttökelvoton. Se on kyllä terve, mutta viipyy niin lyhyen aikaa kerrallaan, että koko kotiaika menee matkan rasituksesta toipumiseen ja uuteen reissuun valmistautumiseen. Olen melko varma, että ori on joko idiootti tai muuten vain hidas. Se ei nimittäin tunnu stressaavan, vaikka tuossa pyörityksessä kyllä pitäisi. Tai ehkä Ana myötävaikuttaa Paihin: Ana on aina iloinen ja hevosten kanssa rauhallinen, ja Pai jos kuka imee vaikutteita ympäristönsä tapahtumista koko ajan.
Vaikka on kesä ja kiireinen aika Brisesissä, joudumme tekemään töitä alivoimalla koko ajan. Työmiehiä on tarpeeksi, mutta kahdelle ei ole ratsua. Onneksi Pai menestyy kisoissa niin hyvin, että ensi kesänä se on jo varmasti koko ajan kotona töissä.
Huhtikuu 2012 - kirjoittanut Ana (Oresama)
Bremen Park. Ja Zuück. Kahden kuukauden aikana olen ollut enemmän Bremen Parkissa ja Zurückissa kuin kotona. Ja samoin on Pai asunut kyseisten tallien liepeillä, vuokrannut karsinan milloin yhdestä naapurista, milloin toisesta. Ja uskokaa tai älkää - se rakastaa molempia ympäristöjä. Bremen Parkissa ori taitaa olla ihastunut erityisesti tammoihin, jotka totta tosiaan ovat oikein hienoja. Arvatkaa vain, saako koko ratsua enää takaisin Brisesiin ikinä. Pian se luulee asuvansa kisatallien liepeillä pysyvästi.

Helmikuu 2012 - kirjoittanut Ana (Oresama)
Meillä oli vaikka minkälaisia suunnitelmia tälle kuulle, mutta arvatkaapa, kuka loukkaantui tammikuun viimeisiksi jääneissä kisoissamme. Ei, se ei ollut Pai, Pai voi hyvin. Minulta tässä oli toinen jalka paketissa pahan revähdyksen takia yli kuukauden, ja ori nautti saadessaan tehdä töitä kotona mieheni Leandron kanssa. Paille Leandron antamat raskaat tehtävät ovat kuin lomaa. Sen mieli lepää, vaikka sen ruumis on lujilla.
Sitten kun loppukuusta päästiin pari kertaa starttaamaan, oli Pai kuin uusi hevonen. Se oli löytänyt kotopuolessa käytännön hommissa aivan uusia lihaksia itsestään, ja oli se leppoisampikin kuin ennen loukkaantumistani. Tuntui oikein hyvältä kilpailla taas, ja tuloksetkin olivat sen mukaisia.

Tammikuu 2012 - kirjoittanut Leandro (Oresama)
Pai oli alkukuun kokonaan meillä kotona Brisesissä. Ja täytyy sanoa, että sen kanssa saa karjan, varsinkin nuo vasikat hoidettua puolessa ajassa. Eihän meidän Pai maailman nopein hevonen ole, mutta maailman ahkerin työmyyrä kyllä. Ja niin tarkkana koko ajan, että huomaa asioita paljon ennemmin kuin minä.
Puolen kuuta ori on siis ollut minulla, mutta sitten toinen hieno käyttöratsu, Primal Scream saapui kotiin ja tämä poju lähti Anan kanssa takaisin reissun päälle. Joka päivä on tullut kyllä soittoja kotiin, ja kyllä Pai hienosti menestyykin kilparadoilla Ana ratsastajanaan. Ikävähän koko henkilökunnalla on sekä Anaa että oria. Mutta Pai itse tuntuuviihtyvän kilpareissuillaan aivan yhtä loistavasti kuin Brisesin mailla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti